Diari La Veu del País Valencià
Aspirants a professors protesten per la nul·la puntuació del valencià després d’haver-se capacitat

Després que diversos professors interins s’hagen capacitat en valencià fent cas de les exigències de l’administració valenciana, ara han comprovat que la seua preparació no servirà per a accedir a les places oferidees. Les més de 7.500 places que la Conselleria d’Educació convocarà aquesta setmana es regiran pel Reial Decret d’abril d’enguany, que no té en compte la capacitació en valencià com a mèrit per a accedir al funcionariat docent.

El sindicat majoritari dins del sector, STEPV –Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical– ha lamentat que la Conselleria responsable no haja adaptat la normativa a la realitat del País Valencià per tal que la capacitació en valencià sume punts, tal com contemplaven els professors interins. Des d’Educació, en canvi, indiquen que el procés és únic per a tot l’Estat espanyol, atès que ve definit pel Reial Decret esmentat. Això fa que si la capacitació està acreditada per una Escola Oficial d’Idiomes sí que hi compte, cosa que no ocorre si està validada per l’administració valenciana.

La capacitació suma fins a 1,75 punts a les oposicions del País Valencià dels 3 punts que es poden acumular en l’apartat de formació. Els interins protesten pel fet que, si n’hagueren sigut conscients, s’haurien format en altres disciplines que sí que atorguen punts.

Comparteix

Icona de pantalla completa