Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat dona suport a la declaració de Tabarca com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO

La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro (Compromís), ha visitat Tabarca juntament amb els veïns de l’illa i l’associació Tabarca Cultural, en una trobada que s’ha impulsat en el marc de la proposta per a declarar-la com a Reserva de la Biosfera de la UNESCO.

En aquesta visita, la consellera ha defensat que «és clau que s’inicien com més prompte millor els tràmits perquè cal protegir, preservar i promocionar» l’illa i «el seu encant mediambiental i patrimonial».

Ha demanat així «començar de manera coordinada entre totes les administracions i la ciutadania un procés de participació per a adaptar les mesures necessàries perquè Tabarca siga una joia natural el més sostenible possible amb la finalitat de garantir el seu futur».

En la mateixa línia, després d’escoltar les reivindicacions del veïnat i conèixer la proposta, Navarro ha posat en relleu que «cal conciliar el desenvolupament socioeconòmic de l’illa amb la cura del territori i els seus entorns naturals, perquè per a voler-la i cuidar-la és necessari invertir en sostenibilitat».

A aquesta trobada també han assistit el secretari autonòmic d’Emergència Climàtica, Francisco Candela, i el regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alacant, Rafa Mas.

Paral·lelament, el grup municipal de Compromís ha recordat, en un altre comunicat, que la proposta de declarar l’illa com a reserva de la UNESCO va ser portada al ple de juny i encara que va ser descartada en eixe moment pel govern municipal (PP-Cs), va quedar la porta oberta a ser presentada en un futur per una altra administració.

«Hem convocat aquesta assemblea oberta amb veïnes i veïns de Tabarca per a tractar i reflexionar els problemes de l’illa, arribant a la conclusió que l’illa ha de tindre un pla que garantisca uns serveis públics de qualitat als seus habitants, que la protegisca ambientalment, cultural i patrimonial, així com que protegisca també la seua identitat, i que garantisca un turisme sostenible».

L’edil de la coalició ha insistit així en el fet que la seua proposta «segueix sobre la taula» per a elevar la protecció de l’illa al costat dels seus veïns, «i així liderar des de l’Ajuntament una candidatura perquè Tabarca siga Reserva de la Biosfera».

Comparteix

Icona de pantalla completa