Diari La Veu del País Valencià
Les Fonts de l’Algar, a Callosa d’en Sarrià

Les Fonts de l’Algar, a Callosa d’en Sarrià (la Marina Baixa), és un paratge natural, format per un conjunt de brolladors situats en diferents punts del barranc de Sacs, que presenta un elevat grau de conservació de riquesa ecològica.

Un circuit d’1,5 km de longitud pel llit del riu Algar, que en àrab significa «cova», permet observar el paisatge càrstic de la roca calcària, amb cascades, fonts, tolls on es pot prendre el bany, una antiga presa, el canal i les séquies centenàries, encara en ús en l’actualitat.

Hi ha rutes senderistes que es poden gaudir amb tota la família. La que condueix al Fort de Bèrnia passa per antics bancals, una cova i un corral per al bestiar.

El relleu càrstic és una forma de modelat terrestre causat per l’aigua mitjançant processos d’erosió per meteorització química. És propi de zones amb presència de roques calcàries o altres roques solubles carbonatades. Mostra formacions característiques de la corrosió superficial o subterrània com els avencs i les coves, i el sistema de drenatge n’és fonamentalment subterrani.

Antigament, aquest lloc es considerava una «font de salut». Només la font del Moro és d’accés fàcil per als caminants.

Comparteix

Icona de pantalla completa