Diari La Veu del País Valencià
La pluja cau amb persistència al País Valencià i deixa acumulats de 60 l/m² a Pego

L’alerta taronja al litoral del País Valencià i groc a la resta del territori s’està complint aquest divendres amb precipitacions acumulades en les últimes 12 hores que han arribat als 60,4 litres per metre quadrat a Pego (la Marina Alta) fins a les 9.30 hores, segons la informació de la delegació territorial d’Aemet, amb dades de les seues xarxes i de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

També són destacats els registres de Sueca (la Ribera Baixa), 58,2; Guadassuar (la Ribera Alta), 55,8; Picassent (l’Horta Sud), 51,6; Algemesí (la Ribera Alta), 50,4; Vilallonga (la Safor), 45,8; Ròtova (la Safor), 38,8; Alzira (la Ribera Alta), 31,4; València (l’Horta), 30,5; Real (la Ribera Alta), 30,4; aeroport de Manises (l’Horta Sud), 30,3; Torís (la Ribera Alta), 29; Xàbia (la Marina Alta), i Pinet (la Vall d’Albaida), 31,4.

Segons Aemet, passades les 9.30 hores la pluja cau amb tempesta i intensitat molt forta en zones de l’oest i sud de l’àrea metropolitana de València. A l’aeroport de Manises, la visibilitat horitzontal és de 1.000 metres.

No obstant això, segons el 112 GV, cap dels Consorcis de Bombers han registrat incidències relacionades amb aquest episodi de pluges. La Generalitat ha actualitzat els avisos i ha establit la preemergència taronja a les comarques del nord i al litoral de les comarques centrals.

Comparteix

Icona de pantalla completa