Diari La Veu del País Valencià
Vox es podrà personar per a defensar «l’ordenança de la vergonya» d’Alacant als jutjats

El Tribunal Superior de Justícia permetrà que Vox es persone a la causa oberta que hi ha contra l’anomenada ordenança de convivència cívica aprovada per l’Ajuntament d’Alacant ara fa un any. Aquesta ordenança, aprovada pel govern local de PP i Cs gràcies al suport extern del partit ultradretà, ha estat titllada per l’oposició com «l’ordenança de la vergonya», i Unides Podem va presentar un recurs a través del seu portaveu al consistori, Xavi López, per considerar que la normativa vulnera els drets humans.

De fet, el mateix López ha assenyalat que aquest moviment de Vox per a defensar judicialment l’ordenança «situa l’alcalde Luis Barcala i Mario Ortolà en el mateix àmbit ideològic», ha dit comparant el primer edil d’Alacant amb el portaveu del partit d’extrema dreta.

El PP continua defensant la normativa, si bé no només l’esquerra l’ha criticada: ho ha fet el teixit social d’Alacant i fins i tot el bisbe de la diòcesi Oriola-Alacant, José Ignacio Munilla, conegut pels seus discursos ultraconservadors. La normativa permet multar amb 3.000 euros les persones que dormen al carrer o les dones prostituïdes.

Comparteix

Icona de pantalla completa