Diari La Veu del País Valencià
Isaura Navarro denuncia que l’Autoritat Portuària no ha demanat la declaració ambiental per a adjudicar la nova terminal a Baleària

La consellera de Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha mostrat el seu «desconcert i preocupació» perquè l’adjudicació a Baleària de la construcció i explotació de la nova terminal de passatgers al port de València «no compta amb cap declaració d’impacte ambiental» per part de la seua Conselleria.

Així ha valorat l’adjudicació aprovada aquest dijous pel consell d’administració de l’Autoritat Portuària de València (APV) amb dos vots en contra. La nova terminal comptarà amb una inversió global de cent milions d’euros i començarà a funcionar el 2025.

«En plena situació d’emergència climàtica, cal tindre major consideració i afecció mediambiental pel nostre territori. L’APV no ens ha sol·licitat cap avaluació ambiental, i això vulnera responsabilitats en el tràmit», adverteix la consellera en un comunicat.

Després de recordar la designació de València com a Capital Verda Europea el 2024, la consellera ha defensat que l’APV no pot «fer com si res i allunyar-se del model de ciutat». Segons el seu parer, cal major responsabilitat i respecte amb el medi natural. «El compromís d’impacte ambiental és una exigència, i més en un context en el qual sabem que el Mediterrani és un epicentre de vulnerabilitat al canvi climàtic».

La Comissió Ciutat-Port ja havia denunciat aquesta concessió a través d’un burofax enviat directament a l’APV.

Comparteix

Icona de pantalla completa