Diari La Veu del País Valencià
La Comissió Ciutat-Port diu que l’APV pot incórrer en prevaricació per l’adjudicació a Baleària

La plataforma ciutadana Comissió Ciutat-Port ha advertit per burofax el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, i tots els membres del Consell d’Administració de la infraestructura portuària, que l’adjudicació a Baleària de la construcció de la nova terminal de creuers i ferris aprovada aquest dijous «pot constituir un delicte de prevaricació en haver-se omès el tràmit essencial d’avaluació ambiental», segons informa l’entitat en un comunicat.

Així mateix, la plataforma ciutadana, en el burofax remès –«única via d’interlocució amb aquesta Autoritat», assenyalen–, reitera «l’advertiment» que aquesta actuació «està fora de l’àmbit de la Declaració d’Impacte Ambiental del 2007 i infringeix la vigent legislació ambiental».

Per això, a més d’un delicte de prevaricació, assenyalen que pot derivar en «altres eventuals responsabilitats per un possible delicte contra els recursos naturals i el medi ambient». «És el nou cas Castor?», han qüestionat.

Així mateix, recorden que l’Autoritat Portuària de València està sent investigada pel Tribunal de Comptes i que hi ha en curs un procediment de revisió d’ofici que es va iniciar a instàncies de l’Advocacia i Intervenció de l’Estat.

Des de la Comissió Ciutat-Port anuncien també que donaran trasllat al Tribunal de Comptes de l’Estat de la pretensió de l’APV d’«evitar» les conseqüències de la investigació oberta per l’ocupació dels terrenys de Boluda Corporación Marítima S.L. mitjançant «aquesta precipitada i injustificada adjudicació». Així mateix, l’entitat assenyala que el Defensor del Poble té també oberta una investigació per la queixa formulada contra l’ampliació del port.

A més, han requerit al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic «un informe justificatiu dels criteris ambientals que avalen eixa actuació» amb «la finalitat de complir el principi constitucional –article 45 CE– imposat als poders públics de vetlar per la utilització racional de tots els recursos naturals amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de la vida i defendre i restaurar el medi ambient».

Comparteix

Icona de pantalla completa