Diari La Veu del País Valencià
La 18a edició de la Poefesta d’Oliva comptarà amb convidats de luxe un any més

La 18a edició de la Poefesta tornarà a omplir de versos Oliva (la Safor) del 25 al 27 de novembre amb uns convidats de luxe arribats de tot arreu. Un any més, les millors veus de la poesia actual, de la música i del cinema participaran d’aquesta celebració de la paraula i situar Oliva com la capital de la poesia.

El divendres 25 de novembre, a les 20 hores, tindrà lloc el XVIII Festival de Poesia al Centre Polivalent. Amb l’acompanyament visual d’Àlex Pallí, hi participaran alguns dels poetes actuals més importants, com ara Josep Pedrals (Barcelona, 1979), Leire Bilbao (Ondarroa, 1978), Teresa Pascual (Grau de Gandia, 1952), Mario Obrero (Getafe, 2003), Aurora Luque (Almería, 1962) i Raquel Lanseros (Jerez de la Frontera, 1973). També hi haurà la intervenció musical de la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, que serà l’encarregada de posar el punt i final al Festival. L’acte també podrà seguir-se en directe per Telesafor.

L’endemà, el dissabte 26 de novembre, a les 19 hores, al Centre Polivalent, tindrà lloc una cita molt especial: una conversa amb Luis García Montero, un poeta que ha sigut assidu al festival des dels inicis. Enguany arriba amb l’obra Un año y tres meses, un llibre que serà, «sens dubte, un dels més importants de la poesia del nostre temps», assenyala l’organització. El poeta i director de l’Instituto Cervantes mantindrà una conversa on la poesia, la paraula i la complicitat «ens regalaran una estona imprescindible i única».

El diumenge 27 de novembre, a les 19 hores, al Centre Polivalent, tancarà aquesta edició un convidat de luxe: el cantautor de Xàtiva Raimon, amb l’acte «Dos amics com vosaltres: Raimon parla de Joan Fuster». Raimon va mantenir una gran amistat amb Joan Fuster. Referents i còmplices de la construcció d’una cultura des dels seus fonaments, han esdevingut, cadascú des de la seua disciplina, artistes sense els quals no s’entendria el nostre país. En motiu del centenari de l’escriptor de Sueca, Raimon conversarà sobre l’amistat i la importància de la seua obra, que el va situar com un dels pensadors més complets i decisius del nostre segle.

La Poefesta està organitzada per l’Ajuntament d’Oliva i la Generalitat Valenciana. El seus respectius responsables, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Julio Llorca, i la Directora General de Cultura de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga, aposten, un any més, per un festival que s’ha convertit en un referent cultural, social i literari al nostre país. Llorca es mostra satisfet i agraït amb l’organització de l’esdeveniment, «consolidat ja com una de les cites culturals més importants de l’Estat, que compta amb autors de gran renom».

La directora artística, Àngels Gregori, explica que, un any més, situem Oliva com a epicentre de la poesia amb la voluntat que sempre hem perseguit: fer del gènere poètic i de la Poefesta un esdeveniment de masses.

Tots els actes són lliures i gratuïts fins a completar l’aforament. Més informació a www.poefesta.com.

Comparteix

Icona de pantalla completa