L’IVAJ ofereix els camps de voluntariat juvenil «Diverteix-te» d’hivern a Benicàssim i Moraira

Tots dos tindran lloc durant les vacances de Nadal

L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ofereix els camps de voluntariat juvenil «Diverteix-te» d’hivern, que es duran a terme durant les vacances nadalenques dins del programa «Viu la Solidaritat 2022».

Tots dos camps estan dirigits a joves amb edats compreses entre els 18 i els 30 anys i es desenvoluparan, del 26 de desembre del 2022 al 4 de gener del 2023, als albergs de l'IVAJ Argentina, a Benicàssim (la Plana Alta), i La Marina, a Moraira (Teulada, la Marina Alta), amb 25 places disponibles en cadascun d'ells.

La finalitat de totes dues activitats és que els participants duguen a terme activitats lúdiques i socioeducatives per a xiquets tutelats de 9 a 12 anys amb els quals conviuran. En aquest sentit, a més de les activitats esmentades, vetlaran per la seguretat i les necessitats dels menors a càrrec seu les 24 hores, atenent a totes les demandes que puguen tindre, sempre supervisades i orientades per l'equip d'animació.

Les inscripcions es faran exclusivament en línia fins al 25 de novembre. La relació de places i projectes també es poden consultar a la pàgina web de l'IVAJ.

Projectes «Viu la solidaritat»

Els camps de voluntariat juvenil són activitats en les quals un grup de joves de diferents procedències es compromet de manera voluntària i desinteressada al desenvolupament d'un projecte de treball amb contingut d'interés social en favor de la comunitat, combinat amb activitats complementàries d'animació, culturals, activitats formatives, etc., amb l'objectiu de fomentar valors de convivència, tolerància, participació, solidaritat i aprenentatge intercultural.

En aquests camps s'inclouen els serveis d'allotjament, alimentació en règim de pensió completa, formació necessària per al correcte desenvolupament del projecte tècnic i un programa d'oci educatiu amb activitats d'animació i de tipus cultural que es desenvoluparan durant el torn, així com assegurança d'accident i de responsabilitat civil.

Amb la finalitat de facilitar a les persones joves la possibilitat de participar en accions voluntàries que els permeten desenvolupar el seu compromís amb la societat, l'IVAJ ha oferit aquest any 325 places en els camps de voluntariat juvenil per a dur a terme activitats dirigides a desenvolupar projectes amb contingut social de diferents modalitats.

Així, els dos camps que se celebraran a finals d’enguany se sumen als projectes desenvolupats durant l'estiu: dos per a joves de 15 a 17 anys que es van celebrar a Xàtiva i Viver, i set propostes per a majors d'edat, de 18 a 30 anys, a Biar, Benicàssim, Alcossebre, Moraira, Viver, Millars i al Parc Natural Xera-Sot de Xera.

A més, durant la primavera es van celebrar dos camps «Diverteix-te» a l'alberg de l'IVAJ de Moraira i en el campament Jaume I d’Alcossebre.

El programa ha permés també oferir places perquè joves de 15 a 30 anys participaren en camps d'altres comunitats autònomes com ara Andalusia, Aragó, Cantàbria, Catalunya, Ceuta, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Euskadi, Extremadura, Galícia, La Rioja, Comunitat de Madrid, Múrcia i Navarra, així com en altres països.