Diari La Veu del País Valencià
El PSPV d’Alacant denuncia la falta de compromís de Barcala amb els autònoms davant la crisi energètica

El Grup Municipal Socialista d’Alacant critica la falta de compromís de Barcala amb les pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals de la ciutat, ja que és «incapaç d’habilitar una partida suplementària del que rep de la Diputació amb la finalitat de fer front a la crisi energètica».

«Veiem amb veritable estupor que haja de rebutjar el 76% de les sol·licituds d’ajudes per no tindre pressupost, tot i que té un romanent als bancs de més de cent milions d’euros», ha denunciat el portaveu Miguel Millana.

Millana ha retret la gestió de Barcala davant la seua falta de voluntat per a ajudar les persones i empreses en uns moments molt complicats per l’augment de les matèries primeres, en concret de les factures elèctriques i de gas.

A més, ha assenyalat que «Barcala es dedica a augmentar un 60% la despesa en els llums de Nadal (200.000 euros més) i addueix que li ho han demanat els comerciants». Per això, s’ha preguntat «si amb cent milions en els bancs, no hi ha diners per a satisfer a tots els col·lectius que realment ho estan passant molt malament».

Finalment, el portaveu socialista ha dit que després d’aquest «disbarat» de govern municipal, el batle, «intenta desacreditar la proposta socialista d’habilitar un fons de participació de 20 milions per a pimes, micropimes i autònoms». «No obstant això -ha afegit-, els fets ens donen la raó quan veiem que Barcala és incapaç d’ajudar la ciutadania a pesar que hi ha diners per a això».

Comparteix

Icona de pantalla completa