Diari La Veu del País Valencià
Una via ciclista i de vianants unirà la Pobla del Duc, Benigànim i Quatretonda per l’antiga CV-611

La Pobla del Duc, Benigànim i Quatretonda (la Vall d’Albaida)) estaran units per una via ciclista i de vianants que seguirà l’antic traçat de la carretera CV-611. Aquest itinerari pretén proporcionar una alternativa per a ús quotidià sense necessitat d’utilitzar vehicles de motor per a promoure l’esport i els hàbits de vida saludables.

Els ajuntaments de les tres localitats han sigut beneficiaris de les ajudes del programa «Reacciona» 2022, convocades per l’àrea de Medi ambient de la Diputació de València. L’objecte de la inversió sol·licitada és l’execució d’obres per a reaprofitar la carretera esmentada i convertir-la en aquesta via alternativa, mitjançant la qual es podrà gaudir de la naturalesa i del patrimoni paisatgístic «amb seguretat», gràcies a l’adequació dels actuals camins de manera que no suposen «un perill per als vianants i ciclistes enfront dels automòbils».

Es tracta de la implementació d’aquests transversals de transport sostenible que «enriqueixen els eixos de connexió primària» en direcció nord-sud, i compleixen a més amb un dels propòsits del PMUS per a promoure la mobilitat sostenible.

L’alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, ha considerat que aquest és «un exemple de gestió interadministrativa entre pobles veïns que acaba revertint en la millora de la comunicació entre ells». Aquesta subvenció finançarà el cost total de l’actuació al 100%, fins a un màxim de 119.000 euros.

Els alcaldes de les poblacions implicades han subratllat la importància d’unir els seus municipis, un fet que implica «una millor vertebració de les comunicacions i que anar amb bicicleta, patinet o a peu siga una alternativa segura habitual en la mobilitat entre els nostres pobles».

Comparteix

Icona de pantalla completa