Després de tants dies, setmanes i mesos d’oratge estable i de temperatures altes, quasi que ens fa por anunciar canvis, anunciar pluja. Els models de previsió la marquen des de fa uns dies i nosaltres ho hem anunciat, però la falta de costum ens obliga a fer-ho amb la boca menuda i fins i tot amb una miqueta de por.

Quan estem a 9 de novembre i el més normal seria fer comentari sobre l’estiuet de Sant Martí, enguany com que encara no ha fet fred i quasi no ha plogut, el que ens fa goig és anunciar pluges.

Pot ser que a les zones de l’interior i al nord del País ploga poc o fins i tot no ploga, però al centre, a la costa i al sud la pluja està quasi garantida i localment podrà ploure amb persistència i moderació.

De fet, Aemet ja ha donat l’avís groc per pluges intenses al litoral i prelitoral de la meitat sud del País Valencià per a demà dijous.

El ponent es deixarà sentir de nou des de primera hora del dia i bufarà pràcticament durant tota la jornada. Els núvols aniran a més i les primeres pluges es registraran cap a migdia per l’interior, quan arribe el front des del centre de la Península, però durant la nit i matinada arribarà l’aire fred en altura, el vent girarà a gregal i les pluges podran afectar també la zona costanera.

Demà dijous caldrà estar atents a les pluges que puguen afectar les zones més litorals i del prelitoral de la meitat sud del País, on pot ploure de forma continuada, persistent i amb intensitat moderada forta. El descens de les temperatures també serà notable.

Divendres, la inestabilitat serà més acusada, ja que les pluges encara que tornaran a concentrar-se al centre i al sud podran descarregar amb més intensitat… i ja serà el segon dia de pluja.

El cap de setmana també començarà gris, fresc i plujós. Tercer dia consecutiu de pluja que podrà afectar també zones del litoral i prelitoral de la meitat nord.

Sembla que diumenge recuperarem el sol i pujaran les temperatures, perquè només a la costa del sud podria quedar algun ruixat residual.

Passeu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa