Diari La Veu del País Valencià
Plataforma per la Llengua i David Garrido, guardonats amb el Miquelet d’Honor 2022

La Societat Coral el Micalet ha nomenat Miquelets d’Honor 2022 l’organització Plataforma per la Llengua i l’historiador alacantí David Garrido. Les distincions s’entregaran dins de la XXXV edició dels Premis Miquelet, en una gala que se celebrarà la nit del dissabte 26 de novembre.

L’entitat reconeix el treball de persones i entitats que treballen per la cultura i per la llengua del país, i ho fa des del 1988, amb l’entrega del primer Miquelet d’Honor, que va anar a parar a mans del llibreter i sindicalista Enric Tàrrega. Des d’aleshores han sigut reconegudes desenes de persones, entre les quals hi ha Enric Valor, Ovidi Montllor, Carme Miquel, Maria del Mar Bonet o Eliseu Climent.

Enguany, David Garrido i Valls (Alacant, 1965), rebrà el Miquelet d’Honor Individual. Doctor en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i filòleg, està especialitzat en història medieval i en el període andalusí, i ha publicat diversos treballs com ara Jaume I i el Regne de Múrcia o Terra de taifes: els Països Catalans al segle XI. També col·labora en el setmanari El Temps amb la sèrie Combats per la Història, i és autor de l’obra teatral El naixement de Jaume I. L’altre premi serà per a Plataforma per la Llengua, l’ONG del català.

La Societat Coral el Micalet homenatjarà aquest divendres el mestre Salvador Giner, més d’un segle més tard de la seua mort, amb una ofrena floral a la casa en què va viure. Hi haurà també un concert coral de l’Orfeó el Micalet dilluns dia 21 a les 20 hores. A l’endemà es presentaran els llibres premiats en altres edicions amb els Premis Miquelet. Serà el cas de Terra de bruixes, d’Anna Collell; Conversos valencians i Inquisició, de Jacop Mompó; i La música del Ball dels Espies, de Vicent Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa