Diari La Veu del País Valencià
Tamarit defensa el procés de selecció de Francesc Felipe

La consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, ha defensat el procés de selecció de Francesc Felipe com a nou director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) per ser «absolutament clar i transparent» i per haver seguit «els criteris marcats en el codi de bones pràctiques».

Així ho ha valorat la consellera aquest dimarts, després de l’acte d’anunci del Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià 2022, com a resposta a preguntes dels mitjans de comunicació sobre les crítiques emeses des de l’Associació de Productors Audiovisuals Valencians (PAV) per la seua absència en el procés de selecció, així com per les declaracions intercanviades posteriorment entre l’associació i el director general de l’IVC, Abel Guarinos.

L’elecció de Francesc Felipe, un dels màxims representants d’Escola Valenciana, es va produir el passat 28 d’octubre, tot just abans que la PAV es pronunciara sobre aquest procediment expressant el seu malestar per la seua absència en el comité de selecció de candidats, ja que es van sentir «ignorats».

A aquest comunicat es va succeir un de nou, realitzat després d’unes declaracions del director general de l’IVC, Abel Guarinos, sobre la situació de la PAV, fet pel qual aquesta associació va demanar la dimissió de Guarinos per «haver faltat a la veritat».

Pel seu compte, Tamarit ha defensat que la selecció del nou director adjunt de l’IVC ha seguit els criteris del codi de bones pràctiques, el qual determina que el comité de selecció havia d’estar format per tres membres de l’Administració, tres persones de la societat civil amb experiència en el sector i tres membres triats «a proposta» de les associacions professionals del sector. «Tot això ha sigut respectat», ha assegurat la consellera.

«Quan es va fer l’anterior nomenament i l’anterior comissió de selecció, es van triar unes productores, i aquest any, el normal és que hi haja eixa rotació», ha apuntat Tamarit, qui ha afegit que «es pot estar més d’acord o menys, però tot això ha sigut respectat i ha sigut absolutament transparent, com tots els procediments de selecció que fem».

La consellera també ha dit que «pot entendre» la posició de la PAV i ha remarcat la seua voluntat de «bastir ponts». Al seu torn, Tamarit ha dit que una de les virtuts de Francesc Felipe és «la seua capacitat d’escoltar de manera activa», i també ha dit que està «segura que des del minut zero treballarà per a aclarir aquests malentesos». També ha assegurat que el fet que Felipe fora assessor del seu antecessor, l’exconseller Vicent Marzà, «no és impediment perquè es puga presentar» a exercir el càrrec.

Comparteix

Icona de pantalla completa