Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana explicacions al govern espanyol per la construcció d’una nova terminal de creuers a València

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, registrarà una sèrie de preguntes a la vicepresidenta i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, sobre la construcció d’una terminal de creuers al costat de la ciutat de València, projecte que, a parer seu, manca d’informes ambientals.

En roda de premsa, Baldoví ha criticat que l’actuació s’emmarca en un escenari de «plena crisi climàtica». Segons ha explicat, el projecte no compta amb informe ambiental i tampoc ha recaptat les objeccions de les organitzacions de la ciutadania. A més, el Defensor del Poble, Ángel Gabilondo, ha presentat objeccions sobre la falta d’informes ambientals, ha indicat el portaveu de la coalició. «Creiem que és una decisió de l’Autoritat Portuària profundament equivocada i per això preguntarem a la ministra si està al corrent d’això», ha dit.

Els plans de l’APV són habilitar una terminal de passatgers amb almenys quatre punts d’atracada per a acollir en una mateixa jornada dos vaixells de creuer i dos ferris. La nova terminal haurà de permetre que els vaixells atracats es connecten a la xarxa elèctrica i disposar de plaques solars fotovoltaiques en totes les teulades i cobertes.

Pel que fa a les negociacions amb el govern espanyol en el marc dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2023, Baldoví ha confirmat que continuen i preveu que «la setmana que ve» estiga tancat l’acord perquè Compromís done suport als comptes públics del 2023.

Comparteix

Icona de pantalla completa