Diari La Veu del País Valencià
El Magnànim organitza una taula redona sobre «El descrèdit de la realitat», de Joan Fuster

La Institució Alfons el Magnànim (IAM) ha organitzat una taula redona sobre El descrèdit de la realitat, de Joan Fuster, aquest dijous, 10 de novembre, a les 19 h, al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) de València. L’acte abordarà l’assaig a partir de determinades obres d’art de les quals parla l’escriptor i dels textos corresponents, que es projectaran conjuntament.

Hi participaran Pilar Alfonso, professora a l’IES Joan Lluís Vives de València i assagista, guanyadora del Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians al millor assaig del 2020 per De Warhol a @yodominguez. Mirar l’art i veure el món (Onada); Amadeo Serra, catedràtic d’Història de l’art medieval a la Universitat de València, i Marisol Salanova, llicenciada en Filosofia, crítica d’art i curadora d’exposicions. Presentarà i moderarà el debat Anna Moner, artista i escriptora i coordinadora de l’Institut d’Humanitats de la IAM.

Fuster en aquesta obra reflexiona al voltant de diferents moments de la història de l’art amb el desig d’entendre les relacions entre les tendències de la pintura occidental i la realitat. Està redactada en forma narrativa, com una mena de novel·la o crònica de l’evolució de les arts plàstiques, des de Giotto, que de xiquet sabia dibuixar una ovella copiant-la del natural, fins a la deformació sistemàtica –cubisme– i la introducció d’elements onírics, desfiguradors o insòlits –surrealisme– o a la negació total de la realitat, que és l’art abstracte. A més, l’autor hi desgrana pensaments filosòfics, observacions sobre els hàbits socials i les doctrines religioses.

Comparteix

Icona de pantalla completa