Diari La Veu del País Valencià
Esquerra Unida d’Alacant ret homenatge a l’històric militant Antonio Díaz

Aquest divendres, Esquerra Unida Alacant retia homenatge a l’històric militant Antonio Díaz, vinculat al Partit Comunista des de l’època franquista. L’acte tenia lloc a les 19 hores a la seu de CCOO. El coordinador d’EUPV a Alacant afirmava que «volem mostrar el nostre reconeixement a tota una vida de lluita pels valors democràtics al militant incansable que sempre ha mostrat una veu coherent, pausada i constructiva en les nostres assemblees i trobades».

Díaz, un dels militants més veterans de la formació, va destacar en la lluita antifranquista com a fundador del Club d’Amics de la UNESCO, un espai antifranquista que també va comptar amb la presència d’històrics militants com ara Enrique Cerdán Tato o Josevicente Mateo. Més tard va participar també en el moviment 15-M, quan va esdevenir tota una referència per a les generacions més joves implicades en la lluita pel canvi polític. Partidari de la confluència de l’esquerra, el seu homenatge comptava també amb la participació de la consellera Rosa Pérez Garijo, coordinadora general d’EUPV. També hi participaven des de la distància el ministre Alberto Garzón i el diputat Enrique Santiago.

El militant rebia una recopilació dels seus escrits, publicats en diferents mitjans de comunicació, i rebia una placa commemorativa.

Comparteix

Icona de pantalla completa