Diari La Veu del País Valencià
PSPV i Compromís demanaran al ple de la Diputació d’Alacant la destitució de Miguel Ortiz com a gerent de Proaguas

El portaveu del PSPV de la Diputació d’Alacant i alcalde d’Alcoi, Toni Francés; i el màxim representant de Compromís a la mateixa institució, Gerard Fullana, han anunciat aquest dimecres la presentació d’una moció que es portarà al pròxim ple de la corporació provincial en la qual sol·liciten l’anul·lació de la designació com a gerent de Proaguas del popular Miguel Ortiz Zaragoza, segons han informat en un comunicat.

Francés ha explicat que Proaguas és una societat pública l’objecte social de la qual el constitueix la realització de tota classe de treballs relacionats amb el cicle integral de l’aigua, que compta amb «grans professionals» i que, durant tota la legislatura, «ha prescindit del càrrec de gerent». «Ja ens va sorprendre que convocaren en últim any de la legislatura la gerència, però el que no s’entén és que utilitzen un procediment selectiu per a col·locar de manera arbitrària, per part de Carlos Mazón, a huit mesos de les eleccions, un exalcalde del PP, un exsenador, un reconegut zaplanista», ha exposat el dirigent socialista. Miguel Ortiz va ser alcalde d’Altea (Marina Baixa) en diferents etapes: entre 1991 i 1992, entre 1995 i 2007 i entre 2011 i 2015, sent en aquesta última etapa un dels únics supervivents del zaplanisme al si del partit, després de la purga protagonitzada per Francisco Camps.

Francés ha assenyalat que la Comissió de selecció va traslladar a Presidència quatre noms, entre ells Ortiz, «seleccionat per part de Presidència sense tindre en compte cap criteri tècnic». Segons el seu parer, s’ha fet així «perquè no hi ha raons, l’única cosa que hi ha és el desig de Mazón per a recompondre l’entramat zaplanista col·locant un peó en una empresa pública».

Per la seua banda, el portaveu de Compromís ha recalcat que aquest és «un càrrec tècnic, no polític». Per a Fullana, «el PP ha passat del lema “aigua per a tots” a utilitzar l’aigua per a canviar-ho i que siga “càrrecs per a tots”», i ha al·ludit al Patronat Costablanca, el Consorci de Bombers i el gabinet de Presidència.

Gerard Fullana ha afirmat tindre la «sensació» de trobar-se «davant una agència de recol·locació zaplanista». En aquesta línia, ha indicat que s’ha denunciat judicialment i que políticament es porta a ple «perquè cap la revocació de l’acord adoptat pel Consell d’Administració, que va prendre la decisió sense tindre tota la documentació, ja que no es va facilitar fins a més tard».

A més, se sol·licita «la retroacció d’actuacions al moment de publicació del llistat definitiu d’aspirants admesos, i procedir a valorar els aspirants a gerent amb criteris clars i objectius».

No obstant això, la portaveu de l’equip de govern i vicepresidenta segona de la Diputació, Ana Serna, del PP, ha defensat que «els mèrits i l’experiència professional de Miguel Ortiz l’avalen com el candidat més idoni», i ha acusat PSPV i Compromís «de seguir amb la seua estratègia de confusió» a l’opinió pública entorn del procés de selecció del gerent de Proaguas.

Serna ha destacat la «transparència i imparcialitat» del procediment, així com la «idoneïtat del candidat seleccionat», i ha lamentat que els grups de l’oposició «pretenguen fer un ús polític d’aquesta qüestió, esgrimint-la una vegada i una altra amb l’única finalitat d’atacar el president de la Diputació, Carlos Mazón, i presentant-la a l’opinió pública de manera esbiaixada i interessada».

Comparteix

Icona de pantalla completa