Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat reitera la seua aposta per transformar l’estadi Rico Pérez en un espai multiusos

El director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, ha visitat Alacant per a defensar novament el projecte per a reconvertir l’estadi de futbol José Rico Pérez, on l’Hèrcules Club de Futbol disputa els seus partits, en un espai multiusos que incloga també activitats culturals i d’oci. Segons Illueca, el nou Alicante Arena, nom que rebria la instal·lació esportiva, desenvoluparia activitats diàries sota el pretext que tindre l’estadi aturat durant quinze dies, tal com ocorre ara –l’Hèrcules hi juga un de cada dos caps de setmana– és sinònim de desaprofitar aquest espai. Illueca també ha assegurat que aquest espai no impedirà, ni de bon tros, que l’Hèrcules continue disputant els partits en el seu estadi.

Cal recordar que al Generalitat, a través de l’IVF, es va quedar amb l’estadi al febrer del 2017 després que l’empresa que el gestiona, Aligestión, en mans del propietari de l’Hèrcules, el constructor Enrique Ortiz, no poguera fer front al seu manteniment. L’IVF, màxim creditor de la instal·lació, va poder disposar d’aquest espai a partir d’aquell moment. Aquesta situació dona marge a la Generalitat per a desenvolupar una reforma que vol vendre com una actuació decisiva a Alacant que contribuisca a la millora de l’entorn tant del club com de l’àmbit esportiu de la ciutat. Cal recordar que l’Hèrcules ha fet enguany el seu centenari i es troba en el pitjor moment esportiu de la seua història, disputant l’anomenada 2a RFEF, la quarta divisió del futbol estatal.

L’acte en què ha parlat Illueca estava organitzat pel Club Información, promogut pel diari homònim, i també hi ha participat la Universitat d’Alacant, la patronal CEV, À Punt i Baleària. El president de l’IVF posava com a exemple el Reial Madrid, que està desenvolupant una inversió per a dotar els voltants de l’estadi Santiago Bernabeu de més espais d’oci, mentre que recordava que el Rico Pérez pateix de problemes estructurals que exigeixen reformes. També s’ha referit a l’oportunitat que aquesta reconversió generaria per a l’oferta turística.

Ara, el Consell està a l’espera de rebre un informe per a concretar el projecte. S’espera que arribe al mes de desembre, per la qual cosa la reconversió del Rico Pérez es desenvoluparà durant els mesos previs a les eleccions municipals i valencianes.

Comparteix

Icona de pantalla completa