Diari La Veu del País Valencià
El PSPV celebra l’«aposta contundent» dels Pressupostos per les comarques del sud amb més de 148 MEUR

El secretari general del PSPV d’Alacant i diputat al Congrés, Alejandro Soler, ha celebrat l’«aposta contundent» per les comarques meridionals del País Valencià per l’acord de pressupostos de la Generalitat, amb una inversió de més de 148 milions d’euros.

«Aquestes inversions demostren el gran esforç i treball que la Generalitat està desenvolupant» perquè les comarques valencianes del sud tinguen «les polítiques territorials que mereixen», ha ressaltat Soler. Del total d’inversions de la Generalitat, s’hi injectaran 148,7 milions, la qual cosa es tradueix en el 49,1%.

En concret, i pel que respecta a la Direcció General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, s’hi dedicaran 97 milions d’euros, la qual cosa implica el 45% de la inversió. L’estació intermodal de la plaça dels Estels d’Alacant percebrà 35,6 milions i la carretera entre Elx i Santa Pola (el Baix Vinalopó), 13,4 milions. També s’inclouran altres projectes com la millora en altres carreteres comarcals a Xixona (l’Alacantí) o en municipis del Baix Segura.

D’altra banda, Soler, que ha presentat -al costat de Compromís i UP- esmenes valorades en 51 milions d’euros per a augmentar les inversions a les comarques meridionals en el projecte de PGE per al 2023, ha assegurat: «Continuem treballant en coordinació amb la Generalitat i el govern espanyol perquè es triplique l’esforç inversor i estem convençuts que així serà».

Finalment, Soler ha retret al president del PP valencià, Carlos Mazón, que «les situacions se solucionen amb fets i treball». «Un treball conjunt i actiu entre la Generalitat i el govern espanyol per a revertir la situació en matèria d’inversions, que ja s’està materialitzant amb l’anunci dels pressupostos de la Generalitat i amb aquest paquet d’esmenes als PGE», ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa