Diari La Veu del País Valencià
Rescatades tres persones aquest diumenge al Puig Campana, el Cabeçó d’Or i la serra d’Oriola

Efectius del Consorci de Bombers d’Alacant han rescatat aquest diumenge tres persones al Puig Campana (la Marina Baixa), el Cabeçó d’Or (l’Alacantí) i la serra d’Oriola (el Baix Segura).

En el primer cas, els bombers han rebut al voltant de les 10.05 hores un avís que alertava que un corredor havia patit un possible trencament de fibres en els cuádriceps al Bancal del Moro del Puig Campana. Fins al lloc s’ha mobilitzat el grup de rescat de muntanya i l’helicòpter Alpha que, després d’evitar un sostre de núvols de 1.000 metres sobre el nivell de la mar, ha localitzat l’home i l’ha traslladat al Parc de Sant Vicent, des d’on ha sigut transferit a un Suport Vital Bàsic (SVB).

D’altra banda, cap a les 12.00 hores, a quatre quilòmetres del cim del Cabeçó d’Or, els bombers han rescatat un senderista de 46 anys que ha patit un colp fort en el costat a conseqüència d’una caiguda, la qual cosa li impedia continuar la marxa. En el rescat han intervingut l’helicòpter Alpha i el grup de rescat de muntanya GER, que han immobilitzat el ferit, li han donat analgèsics i li han practicat primers auxilis. Finalment, ha sigut rescatat amb grua i remuntat fins a l’helicòpter, en el qual ha sigut traslladat fins a l’ambulància que esperava al parc de Sant Vicent.

En el tercer rescat, efectius del cos han assistit al voltant de les 13.20 hores a la serra d’Oriola una senderista de 35 anys amb un possible esquinç de turmell i lesió de genoll que, atés que no aguantava el seu pes, patia marejos. L’helicòpter Alpha i el grup de rescat de muntanya GER, ha localitzat la dona i l’ha remuntada amb una grua. Posteriorment, ha sigut traslladat a l’hospital d’Oriola.

Comparteix

Icona de pantalla completa