Diari La Veu del País Valencià
Castelló de la Plana programa cinc conferències amb activistes internacionals per al 25-N

La Regidoria de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Castelló de la Plana ha dissenyat un cicle de conferències al voltant de la violència masclista, emmarcat en els actes del 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere.

Sota el títol «Cartografia de les violències que pateixen les dones», s’han programat cinc jornades amb activistes i especialistes de primer nivell que abordaran temàtiques diferents. Així, participaran l’arquitecta argentina Ana Falú, la directora de cinema i activista a favor de l’abolició de la prostitució Mabel Lozano, la investigadora sobre tràfic i discapacitat Beatriz Sagrado, la jurista Carolina de Mingo i l’experta en drets humans i migracions Itziar Ruiz-Giménez.

La regidora del departament, Verònica Ruiz, ha destacat que «el cicle, molt complet, analitzarà algunes de les violències masclistes que perpetuen en ple segle XXI, amb l’objectiu de llançar llum per a despertar una mirada crítica entre la ciutadania». «És important treballar per a erradicar aquesta xacra, perquè la violència de gènere és un problema que ens afecta a tots, no importa el poder adquisitiu, la formació, l’edat o l’entorn social que tinguem: qualsevol dona pot ser víctima d’aquestes agressions i, amb ella, tot el seu entorn es veu agredit», ha assenyalat.

Les xarrades, al Menador Espai Cultural, començaran el 25 d’octubre, amb Ana Falú, impulsora de la iniciativa d’Unifem de l’ONU Dones «Ciutats sense violència cap a les dones», que abordarà el tema de ciutats segures per a les dones, ja que «les dones no transitem la ciutat amb la mateixa tranquil·litat que els homes».

Així mateix, l’activista a favor de l’abolició de la prostitució i directora de cinema Mabel Lozano parlarà el 3 de novembre sobre la vulneració dels drets de les dones prostituïdes, mentre que la violència que pateixen les dones amb discapacitat serà el tema de la ponència de Beatriz Sagrado, directiva de Metges del Món, el 10 de novembre.

Per part seua, Carolina de Mingo, assessora jurídica de Patim, que també treballa en prevenció i reeducació en l’àmbit penitenciari, analitzarà el dia 16 les claus sobre la prevenció de la reincidència de delictes de violència de gènere per part dels homes.

Per a la cloenda, el 22 de novembre, Itiziar Ruiz-Giménez, coordinadora del Grup d’Estudis Africans i el Grup d’Estudis Internacionals de la Universitat Autònoma de Madrid, exposarà les claus de les violències que recauen sobre dones migrades, refugiades i en contextos bèl·lics en la xarrada «Una mirada des del feminisme decolonial a les múltiples violències a les quals s’enfronten les dones en moviment».

Comparteix

Icona de pantalla completa