Diari La Veu del País Valencià
Les compositores protagonitzen el primer concert del curs de la Filharmònica de la Universitat de València

L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (UV), sota la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, celebrarà aquest dijous, 3 de novembre, a les 19 h, el concert d’obertura del curs acadèmic 2022-2023 al Teatre Serrano de Gandia (la Safor) amb un programa dedicat a les dones compositores, entre elles Matilde Salvador, Lili Boulanger o Florence Price. L’entrada serà lliure.

El concert «Dones Compositores», que l’endemà es durà a terme al Teatre Principal de València, amb entrades ja exhaurides, compta amb la col·laboració del projecte europeu Women’s Legacy, que té com a objectiu contribuir a la inclusió de les dones protagonistes de la història i la cultura i del seu llegat en els continguts educatius.

«L’explosió artística entre les dones a principis del segle XX es fa més que evident si observem i valorem les compositores que ens ocupen en aquest concert. Europa i Amèrica unides pel talent desbordant d’unes compositores compromeses amb l’esperit creatiu que van lluitar en la seua situació social en favor de la seua passió: la música», ressalta Beatriz Fernández.

Aquest recital arrancarà amb l’obra per a orquestra més interpretada de Lili Boulanger (1893-1918), D’un matin de printemps (D’un matí de primavera), amb una instrumentació que recorda el París de Fauré, Debussy, Stravinski i dels ballets de Diaghilev.

A més, en la primera part de l’espectacle, es farà l’estrena absoluta del primer premi del concurs de composició del projecte Erasmus+ MEETS (Music in higher Education to dEvelop Transversal Skills): l’obra Carpathian Timbre, de Haimoni Balgava (1994). A continuació, serà el moment d’escoltar la peça de Matilde Salvador Tres cançons valencianes, guardonada el 1937 amb el Premi Musical del País Valencià. En la segona part del concert es produirà el salt de la Mediterrània a Amèrica amb una part íntegrament dedicada a la Simfonia no. 1, de Florence Price (1887-1953).

Comparteix

Icona de pantalla completa