Diari La Veu del País Valencià
Compromís acorda amb el Govern espanyol augmentar en 51 milions la inversió a Alacant dels PGE

Compromís ha tancat un acord amb el PSOE i amb Unides Podem pe a augmentar la inversió prevista a la demarcació d’Alacant en el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2023 en 51 milions d’euros, principalment en actuacions ferroviàries.

Les esmenes, enregistrades al Congrés, permetran «corregir la falta d’inversions a la província d’Alacant», segons ha celebrat la coalició valencianista, que ha precisat també que «aquesta no és l’única negociació amb el Govern espanyol per al vot favorable als PGE».

Amb les esmenes, els PGE augmentarien la inversió prevista per a la remodelació de les vies d’alta velocitat de l’estació d’Alacant en 15 milions. Altres 15 anirien a parar a la millora del tram del corredor mediterrani entre La Encina (Alt Vinalopó) i Alacant, i altres 20 servirien per a millorar el servei de rodalies. L’últim milió seria per a millorar l’autovia A-31 i la circumval·lació d’Alacant A-70.

«Aquesta terra mereixia que férem un esforç, però ens sembla que continua sent insuficient, i per això seguim negociant les nostres pròpies esmenes», indica el diputat Joan Baldoví en declaracions als mitjans. El portaveu de Compromís al Congrés confia que durant les pròximes setmanes es puga millorar «notablement» la inversió dels PGE adreçada a la demarcació d’Alacant. «Posarem tota la nostra força en aquesta negociació per a reparar un Pressupost que era totalment injust amb Alacant», ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa