Diari La Veu del País Valencià
Llum verda a la candidatura d’Alacant com a seu de l’agència estatal d’Intel·ligència Artificial i a la d’Elx per a ser seu de l’Agència Espacial

El ple del Consell ha autoritzat la candidatura d’Alacant per a albergar la seu de l’Agència Espanyola per a la Supervisió de la Intel·ligència Artificial, a més de mostrar el seu suport a la d’Elx per a acollir l’Agència Espacial Espanyola.

En el primer cas, la consellera d’Innovació, Josefina Bueno, presentarà la candidatura d’Alacant en representació de la Generalitat davant el Ministeri de Política Territorial.

«Des que el Govern espanyol va anunciar la descentralització de l’Agència Espanyola d’Intel·ligència Artificial, el Consell va apostar per atraure aquest organisme a la Comunitat Valenciana i per establir la seua seu a la ciutat d’Alacant», ha destacat la vicepresidenta portaveu, Aitana Mas, en la seua compareixença setmanal.

Per a la Generalitat, Alacant compleix amb tots els criteris establerts pel Govern estatal per a albergar la seu, com ara la facilitat de connexions i infraestructures, un fort sistema universitari especialitzat en intel·ligència artificial, un teixit empresarial potent i el suport de totes les administracions públiques.

La consellera d’Innovació presentarà l’autorització través de la seu electrònica del Ministeri de Política Territorial, acompanyada de les memòries i informes que justifiquen el compliment dels criteris exigits i dels compromisos addicionals que puga oferir la candidatura d’Alacant.

El termini per a presentar-la finalitza el dissabte 5 de novembre. El Consell de Ministres resoldrà el procediment d’adjudicació de la seu de l’Agència d’IA en un termini màxim de sis mesos.

Per la seua banda, el ple del Consell ha acordat també donar suport a la candidatura d’Elx per a acollir l’Agència Espacial Espanyola, que té com missió la recerca, desenvolupament tecnològic i la innovació en l’àmbit de l’espai, de la seguretat i de la defensa.

S’encarregarà d’operacions en l’àmbit ultraterrestre, aplicacions de satèl·lit, ús de dades proveïdes per satèl·lits, potenciació de la indústria estatal relacionada amb aquests camps i de la coordinació estatal i internacional de la política espacial espanyola en coordinació amb l’Agència Espacial Europea i amb polítiques i programes de la UE i organitzacions internacionals vinculats a polítiques de R+D+i.

Comparteix

Icona de pantalla completa