Estem tenint una temporada en què les altes temperatures van succeint-se mes rere mes. Des del passat mes de maig les temperatures estan marcant valors per damunt de les mitjanes climàtiques, i no només al País Valencià, també a la resta de l’estat espanyol, d’Europa i a bona part del món.

Una prova més de l’incontestable calfament del planeta que ens preocupa a la majoria i que ens fa plantejar-nos quan arribarà el fred o almenys quan començarà a refrescar. I de moment haurem de tindre paciència, al mateix temps que la preocupació anirà a més.

Els següents mapes d’anomalies tèrmiques en són una bona mostra.

Aquesta setmana està previst que bona part d’Europa registre temperatures entre 3 i 6 graus per damunt dels valors normals.

La setmana que ve es mantenen marcant valors vora 3 graus més alts en tota una franja que va des de la península Ibèrica fins a més enllà d’Escandinàvia. I estem parlant de la primera setmana de novembre!!!

Però tot sembla indicar que les altes temperatures que de forma inusual ens estan acompanyant durat la tardor (sense tindre en compte el darrer estiu) també tindran continuïtat la segona setmana del novembre.

És a dir, que ens haurem de fer l’ànim i carregar-nos de paciència, perquè encara no veiem la fi de les altes temperatures de la tardor del 2022.

Evidentment, els mapes de hui i dels pròxims dies no requereixen massa comentaris, ja que tindrem alguns núvols, es veuran boirines a primera i última hora del dia, però al centre de la jornada la calor i el sol seran els que manen.

Tingueu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor

Comparteix

Icona de pantalla completa