Diari La Veu del País Valencià
UGT i CCOO se sumen a la CEV per a reivindicar que Alacant i el País Valencià reben les inversions que els pertoquen

Els representants dels sindicats UGT i CCOO van mantindre una reunió aquest divendres amb el president de CEV Alacant, Joaquín Pérez, en la qual s’ha posat de manifest que els col·lectius comparteixen la reivindicació per a aconseguir revertir «l’enorme dèficit» inversor estatal a la demarcació provincial. Per eixe motiu, donaran suport a qualsevol acció que isca fruit del consens amb la Plataforma Per un Finançament Just.

En concret, els tres agents socials coincideixen que el «greuge» en inversions que suporta la demarcació d’Alacant des de fa 15 anys «llastra la competitivitat de les empreses i el benestar social de la seua ciutadania», tal com ha exposat en un comunicat conjunt.

Per això demanaran, en primer lloc, que es revisen les partides d’inversió a Alacant anunciades per la delegada del Govern espanyol al País Valencià, Pilar Bernabé, en la reunió que van mantindre amb ella dijous passat 13 d’octubre. I, en segon lloc, sol·licitaran reunir-se amb els membres de la Plataforma Per un Finançament Just, després que en l’anàlisi elaborada per Ineca s’haja exposat la necessitat de reclamar «uns pressupostos i un finançament just amb Alacant».

D’aquesta manera, després de la reunió amb els representants de la Plataforma Per un Finançament Just, prevista per al pròxim 28 d’octubre, es prendrà una decisió definitiva. Al final de la trobada, Pérez s’ha mostrat «molt satisfet» amb l’acord.

«La concentració no podrà ser el 27 d’octubre, com es va anunciar en un primer moment, però tal com vam dir des del principi, des de la CEV el suport de tota societat civil era un aspecte imprescindible per a aconseguir el nostre objectiu, i per això comptar amb la representació dels treballadors és fer un pas més en la bona direcció», ha indicat.

Des d’UGT es reitera que és necessari «aglutinar» la unitat d’acció per a aconseguir que tant a la demarcació d’Alacant com a la resta del País Valencià es destinen les inversions i fons necessaris per al creixement econòmic i per a la creació i el manteniment de l’ocupació, així com per a la seua repercussió en el benestar social de la ciutadania.

Per la seua banda, CCOO considera que la Plataforma és l’espai on està representada la majoria de la societat alacantina, i el lloc on es pot treballar l’infrafinançament en els pressupostos d’enguany, però també «tenint una mirada a mitjà i llarg termini, ja que és un problema no només d’aquests pressupostos, sinó que ve de molts anys enrere». «És una oportunitat perquè tots els partits polítics adquirisquen un compromís amb una modificació del sistema de finançament que està ja caduc», sostenen des del sindicat.

Així mateix, CCOO espera una nova reunió amb la delegada del govern espanyol al País Valencià, tal com es va comprometre, i que la demarcació d’Alacant ocupe l’espai que li correspon per la seua població.

Comparteix

Icona de pantalla completa