La Casa Comtal de Faura (el Camp de Morvedre), també anomenada el Palau senyorial, va ser en origen una xicoteta fortalesa, annexa a la muralla islàmica.
La població, d'origen musulmà, és el resultat de la progressiva fusió d'una sèrie d'alqueries conegudes com els Llogarets de Segó. Després de la conquesta romangué sota la jurisdicció de Morvedre.
En aquells anys primigenis es va alçar una fortalesa que defensava l'alqueria islàmica i que, durant el segle XV, es va convertir en la casa senyorial dels comtes de Faura. L'aspecte inicial d'aquest edifici es va conservar fins que va esdevindre habitatge residencial.
La construcció manté l’estructura gòtica original, tot i que posteriorment va adquirir elements propis de l’estil renaixentista. S'hi accedeix a través d’una ampla portada amb arc de mig punt amb llargues dovelles de pedra. Un accés que connecta amb el pati posterior, al voltant del qual es repartien les estances. Encara s’hi conserven elements gòtics com ara l’escala, sense l’ampit, l’arc ogival rebaixat i el brocal de pedra de la cisterna, que ha estat usada tradicionalment per a l’abastiment del poble.
A l’extrem meridional de la façana va existir una torre, ara desapareguda, molt semblant a la de Benavites. El que encara hi roman a la frontera és l'escut nobiliari dels Vila-rasa amb les cinc roses.