Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València premia comerços de 25 municipis per l’ús del valencià

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València ha lliurat aquest dimecres els guardons a comerços de 25 municipis per l’ús del valencià. Els premis reconeixen «la tasca del comerç local com a teixit econòmic indispensable de la nostra terra, mitjançant l’ús del valencià i amb el valor afegit de la proximitat en l’atenció a la clientela», segons ha explicat la diputada de l’àrea, Dolors Gimeno.

En aquesta tercera edició, els 25 ajuntaments que han instaurat els premis a l’ús del valencià en el comerç local reben els guardons tant pel bon ús de la llengua en retolació, cartelleria, fullets i propaganda com pels usos en xarxes socials, webs i apps.

Els consistoris participants són Catarroja, Burjassot, Quart de Poblet, Silla, Massamagrell, Algemesí, l’Alcúdia, Alboraia, Xàtiva, Montserrat, Manises, Gandia, Alzira, Canet d’en Berenguer, l’Eliana, el Palomar, la Pobla de Farnals, Sedaví, Benifairó de les Valls, Meliana, Alfarb, Corbera i Catadau.

La Unitat de Normalització Lingüística sufraga el 80% de les despeses destinades a reconéixer l’ús del valencià en el comerç local. Els ajuntaments que han creat els premis reben un guardó per a la categoria d’ús analògic i un altre per a la categoria d’ús digital que posteriorment fan arribar als comerços premiats.

Són unes figures creades per artesans fallers de l’empresa Vàlua, autora de la campanya «Apadrina un ninot», que mostren la unió entre el comerç de proximitat i la llengua pròpia, els valors de qualitat i atenció personalitzada encarnats en l’ús del valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa