Des de dilluns estem parlant de la borrasca atlàntica que s’ha format enfront de les costes de Portugal, però a l’altra part d’Europa tenim altes pressions que frenen el seu avanç cap a l’est i que provoquen un bloqueig meteorològic que ens deixa sense massa coses a contar.

Entre les baixes pressions de l’Atlàntic i les altes del centre i l’est-europeu ens envien una massa d’aire càlida que continuarà deixant les temperatures molt altes per l’època. La isoterma dels 15 graus arriba al nord d’Àfrica i la dels 20 al sud i sud-est de la Península.

El vent bufarà fluix, potser predominant el xaloc a la costa i el llebeig a l’interior. De vesprada tindrem més núvols i no descarte algun plugim dèbil per l’interior.

Les temperatures, grau amunt grau avall, quedaran com les d’ahir

Demà dijous els núvols seran més abundants, la probabilitat de pluja més alta i l’ambient a l’interior. Els núvols seran més abundants des de primera hora i, tot i que no s’espera que ploga molt a la vesprada, la pluja agranarà les comarques de la meitat nord del País Valencià.

La recta final de la setmana tampoc portarà canvis d’oratge. La borrasca continuarà ancorada a l’oest, sobre l’Atlàntic, i les altes pressions al centre i a l’est del continent, per la qual cosa continuarem amb temperatures suaus, amb pas de núvols i amb poca pluja.

Passeu bon dimecres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa