Els jóvens s’ajunten a LaTroca per garantir la presència del català a les xarxes socials

Aquesta iniciativa dels governs balear, català i valencià reuneix jóvens creadors a Palma

Estem vivint la gran revolució d'Internet i les xarxes socials en un context on el català s'està veient sobrepassat per la grandíssima quantitat de continguts que s'ofereixen a les plataformes en llengües com el castellà o l'anglés. Avui, tothom pot crear un contingut i difondre un missatge a través de les xarxes socials, per què no fer-ho en la nostra llengua materna?

LaTroca ha sigut la primera ajuntada de jóvens creadors que creen contingut en català coordinada conjuntament pels tres governs dels principals territoris de parla catalana: Catalunya, País Valencià i Balears. En aquesta jornada han tingut lloc quatre taules redones al voltant de l'humor i la llengua a TikTok, la comunitat de jugadors de videojocs, l'eclosió dels pòdcasts i la comunitat de creadors. A més a més, també s'ha enregistrat en directe el podcast «Tabac i sobrassada», protagonitzat pels assistents de l'esdeveniment. LaTroca s'ha clausurat amb un concert del grup RapRural.

Aquesta experiència ha permès als creadors conèixer referents i companys d'altres territoris amb l'objectiu de crear vincles, intercanviar experiències i, en definitiva, teixir una xarxa conjunta.

Però açò no és una victòria. L'ajuntada ha simbolitzat la unió i intenció de les institucions de donar suport a la tasca valuosa i desinteressada que duen a terme els creadors amb la intenció que el català estiga present a les xarxes socials. Queda molt per fer, de fet, només estem a l'inici del camí.

Convidem els lectors de Diari La Veu a interessar-se per les iniciatives i continguts que es comparteixen a les xarxes socials en la nostra llengua. Podeu trobar aquests continguts a través de Poblet.info, ClapClap, Creadors o Gaming.cat.

 

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.