Diari La Veu del País Valencià
La UCO efectua registres simultanis a València, Castelló de la Plana i Madrid pel cas Assut

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil estan practicant de manera simultània diferents registres en seus d’empreses de València, Castelló de la Plana i Madrid, en el marc del cas Assut, segons han confirmat a Europa Press fonts de la investigació. De moment no hi ha detinguts.

Els registres, efectuats per ordre del Jutjat d’Instrucció número 13 de València i la Fiscalia Anticorrupció, tenen a veure amb una de les peces secretes d’Assut, procediment en el qual s’investiguen presumptes suborns a canvi d’adjudicacions d’obra pública de l’Ajuntament del Cap i casal per part d’empreses adjudicatàries que haurien emés factures suposadament fictícies.

Els registres s’estan duent a terme amb l’objectiu de requerir diferent documentació a les empreses i, a més, per a prendre declaració a diferents persones.

Es tracta d’un procediment secret relacionat amb delictes de prevaricació, suborn i malversació i que compta amb el suport de l’Europol. Entre les empreses a la qual s’han traslladat els agents de la UCO, hi ha Acciona.

Entre els investigats en el cas Assut -al voltant de 60 persones-, hi ha l’exvicealcalde de València amb el PP i mà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau; el cunyat de l’exbatlessa i advocat, José María Corbín, i la seua família; l’exregidor socialista i exsubdelegat del govern espanyol al País Valencià, Rafael Rubio, i el que fora cap dels serveis jurídics de Divalterra José Luis Vera.

El cas va arrancar el 2017, però no va ser fins dos anys més tard, l’abril del 2019, quan es van practicar les primeres detencions: les dels advocats José María Corbín i Diego Elum. En una segona fase, el maig del passat any, la jutgessa va ordenar la detenció de Grau, Rubio i Vera, tots ells ja en llibertat.

Comparteix

Icona de pantalla completa