Diari La Veu del País Valencià
El Tempir presenta el cartell de «Les nostres escriptores 3. Les nostres dramaturgues»

El Tempir d’Elx, amb la seua inquietud per difondre i revalorar les escriptores del domini lingüístic, va iniciar el 2020 la campanya «Les nostres escriptores 1» per a donar visibilitat a algunes d’aquestes autores que havien caigut en la invisibilitat.

Al 2021 la campanya continuava amb el reconeixement de les aportacions que moltes d’aquestes escriptores han fet a la literatura catalana o a la d’àmbit europeu i universal.

Enguany s’arriba a la tercera edició d’aquesta campanya, «Les nostres escriptores 3, les nostres dramaturgues», i se centra en aquest últim gènere. Tal com expliquen des de l’entitat, «la idea és que siguen reconegudes, també llegides com les anteriors i representades. De fet, és una manera de lluitar contra la criptogínia. Entenem que han de ser presents a les sales de teatre de les nostres ciutats amb programacions paritàries».

D’aquesta manera, el pròxim 20 d’octubre, dins del VI Simposi Internacional d’Arts Escèniques, El Tempir organitza la presentació del cartell oficial d’aquesta campanya amb la col·laboració del Vicerectorat d’Estudis, Qualitat i Llengües de la Universitat d’Alacant (UA). L’acte tindrà lloc a les 19.15 h, al Centre Benedetti de la Facultat de Filosofia i Lletres III de la UA. Hi intervindran Marina Macià, secretària d’El Tempir, i els professors de la Universitat d’Alacant Isabel Marcillas i Biel Sansano, responsables de la documentació i la tria de les dramaturgues.

Comparteix

Icona de pantalla completa