Diari La Veu del País Valencià
El PP i la Cambra de Comerç d’Alacant demanen un «front unitari» per a protestar contra la «humiliació» dels PGE

El president de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Baño, i el diputat al Congrés per Alacant, César Sánchez –també exalcalde de Calp (Marina Alta) i expresident de la Diputació– han valorat que els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) són «una humiliació» per a la província d’Alacant, per la qual cosa han demanat «un front unit» per a acudir «en bloc», conjuntament amb la societat civil, empresaris i autònoms a la mobilització convocada per al pròxim 27 d’octubre a Madrid.

Després de reunir-se amb el PSPV, els empresaris pretenen que en aquesta reclamació participen «tots els diputats de la província d’Alacant per a obrir una causa comuna», ja que «a la província se li ha sotmès a un maltractament continuat» en els PGE, i els últims que s’han proposat són «un autèntic desacatament», segons ha rebutjat Baño.

El portaveu dels empresaris alacantins considera, a més, que els comptes estatals són «un problema», i que «la Generalitat Valenciana és corresponsable». Segons diu, «tant València com Castelló, a nivell individual, no han eixit malament, però el que han fet amb Alacant és una autèntica vergonya».

La inversió sobre cada habitant de la demarcació d’Alacant serà de 84,5 euros, «una xifra encara més perjudicial si es considera que la població flotant de la província és superior als 970.000 habitants que hi viuen sense empadronar, cosa que deixaria un resultat de menys de 56 euros per habitant, quan a Sòria en rebran 1.104 euros»

En la mateixa línia, també ha remarcat que ja se superen els 3.500 euros de decidit d’inversió en aquesta demarcació, cosa que considera «injustificada», tenint en compte que aquest territori atrau el 70% del turisme del País Valencià.

Pel que fa a la manifestació, Baño ha indicat que compten amb el suport de les cambres de comerç de Castelló, València, Alcoi, Oriola i de la patronal CEV, la Confederació Empresarial Valenciana, inserida dins la CEOE. I també ha protestat pel fet que el fons de compensació anunciat pel president Ximo Puig «no justifica el dèficit inversor».

César Sánchez, diputat del PP, ha exigit la dimissió de Puig, perquè diu que «no ha fet res contra aquests pressupostos i és responsable del mal que patirà Alacant».

Comparteix

Icona de pantalla completa