Diari La Veu del País Valencià
«El pes de l’aigua», una exposició sobre la lluita contra l’ampliació del port, al Centre del Carme

El Centre del Carme presenta «El pes de l’aigua» una exposició col·lectiva que planteja la necessitat de les lluites ciutadanes organitzades, ja que en el cas de València han aconseguit preservar espais privilegiats com ara el Saler i el parc del llit del Túria. La mostra està promoguda per la Comissió ciutat-port, formada per col·lectius veïnals i sindicals.

Els artistes que hi participen, des de diferents disciplines, com ara la il·lustració o l’audiovisual, posen el focus sobretot en una de les lluites en procés ara mateix, el resultat de la qual definirà la classe de ciutat que serà València durant moltes dècades: la lluita contra l’ampliació del port.

La proposta pretén que les intervencions artístiques provoquen la reflexió, la reacció o la mobilització, per tal que tinguen un impacte no només en l’imaginari comunitari, sinó que genere opinió i acció.

Fotografia de David Segarra

En l’exposició que s’inaugura aquest divendres a les 19 h a la Sala Zero del CCCC, s’hi poden veure obres de Fermín Jiménez Landa, Ana Penyas, Laura Llaneli, Cesc Roca, Irene de Andrés, Elías Taño, Marc Vives, Elga Fernández Lamas, Dídac Ballester, Frankextrude, Lluïsa Penella, LaOliwa, Tresvoltesrebel, Colors al vent, Eva Máñez, David Segarra, Eduard Pascual, Guille Porcar i Óscar Romero.

Paral·lelament, fins a la cloenda de la mostra, l’11 de desembre, Anaïs Florin durà a terme un mural al barri de la Punta. En aquest sentit, cal recordar que hi ha obres d’art urbà que han tractat la qüestió de la ZAL i de l’ampliació del port de València en les dues edicions de Sense Murs: ESCIF, Hyuro, Blu, Roc BlackBlock, Sam3, Barbi, Erba, Elías Taño, Sr. Marmota, Lost, i Soma.

Comparteix

Icona de pantalla completa