Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig demana a Brussel·les una «ofensiva urgent» per a garantir la viabilitat del sector del taulell

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha traslladat als responsables de la Comissió Europea la necessitat d’adoptar una «acció ofensiva urgent» per a garantir la viabilitat de la indústria del taulell davant la situació crítica generada per l’augment dels costos del gas, amb mesures immediates que permeten actuar per a evitar el tancament d’empreses.

El cap del Consell ha destacat, a més, que ha traslladat al vicepresident executiu de la Comissió Europea per al Pacte Verd Europeu, el flamenc Frans Timmermans, i que ha reiterat al vicepresident executiu per a una Economia al Servei de les Persones, Valdis Dombrovskis, la necessitat d’assolir una harmonització de les ajudes directes per a evitar la distorsió de la competència que provoca el fet que estats amb major capacitat fiscal puguen subvencionar més les seues empreses. «Demanem equitat i igualtat d’oportunitats», ha dit.

Puig ha fet aquestes declaracions després de la reunió mantinguda a Brussel·les amb la cap d’unitat de Relacions amb Estats Membres a la Direcció General d’Energia de la Comissió Europea, Yolanda García Mezquita, així com amb el cap econòmic adscrit a la mateixa direcció general, Miguel Gil.

Preguntat pels mitjans sobre el fet que diverses empreses del sector del taulell hagen entrat en ERTO o ERO, el president valencià ha dit que l’administració valenciana està en contacte amb el Govern estatal perquè s’apliquen «les mateixes ajudes que, per exemple, s’estan implementant a Itàlia». La setmana que ve, Puig es reunirà amb representants del sector per a definir possibles ajudes per a fer front a la crisi generada.

Comparteix

Icona de pantalla completa