La Federació Llull retrà un homenatge a Joan Fuster al cementeri de Sueca

Les juntes directives d’Acció Cultural del País Valencià, d’Òmnium Cultural i de l’Obra Cultural Balear es reuniran dissabte a la localitat de la Ribera Baixa

Les juntes directives d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Òmnium Cultural i Obra Cultural Balear (OCB) es reuniran dissabte vinent, 15 d’octubre, a Sueca (Ribera Baixa). Aquestes tres entitats, que integren la Federació Llull, realitzaran un homenatge a l’assagista Joan Fuster, que va nàixer en aquesta localitat, tot just al lloc on està enterrat, al cementeri de Sueca. Els màxims representants d’ACPV, Òmnium i OCB llegiran una sèrie de parlaments davant la tomba de l’escriptor.

Tot seguit se celebrarà una reunió de les tres juntes directives per a coordinar el Pla de Treball conjunt de la Federació Llull, que tindrà com a objectiu elaborar un pla de política lingüística amb «propostes adaptades a la realitat de cadascun dels tres territoris, però amb una visió global compartida». Aquesta reunió se celebrarà a València, tot just després que les entitats hagen realitzat l’ofrena floral a la tomba de Fuster i hagen visitat la casa en què va nàixer i va viure l’escriptor, hui reconvertida en museu.

Les tres entitats estaran representades pels seus màxims dirigents: Anna Oliver per part d’ACPV, Xavier Antich per part d’Òmnium i Joan Miralles per part de l’OCB.