Diari La Veu del País Valencià
El PP exigeix la reprovació de Morera i Garijo per participar en la mateixa manifestació que Rufián el 9 d’Octubre

El PP ha registrat una petició de reprovació a les Corts al president del parlament, Enric Morera (Compromís), i la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo (EUPV), per participar aquest 9 d’Octubre en la mateixa manifestació «independentista» que els representants d’ERC Gabriel Rufián i Marta Vilalta.

Els quatre van participar en València en la tradicional marxa convocada cada any per la Comissió 9 d’Octubre, en aquesta ocasió sota el lema «Guanyem Sobiranies» per a reclamar «les més altes quotes d’autogovern per al poble valencià» i «impulsar els valors republicans i democràtics».

En la marxa, hi van participar diferents organitzacions polítiques, sindicals i de l’àmbit cultural que integren la Comissió: Acció Cultural, per l’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, per Ca Revolta, Decidim, Escola Valenciana, Plataforma per la Llengua, la Societat Coral el Micalet, el Bloc d’Estudiants Agermanats, els partits Compromís, Podem, Esquerra Unida del País Valencià i Esquerra Republicana del País Valencià i els sindicats CCOO i Intersindical.

En roda de premsa després de la junta de síndiques, M. José Catalá, del PP, ha criticat l’assistència de Rufián i Vilalta perquè «diu molt de quina és la intenció d’ERC respecte al dia grans dels valencians» i «diu molt més», a parer seu, que hi assistiren Morera i Pérez Garijo.

«És una mostra més de la deriva catalanista del Consell», ha advertit, per la qual cosa ha defensat la necessitat de la llei de senyals d’identitat que va presentar el PP aquest dissabte i que preveu prohibir subvencions a «entitats catalanistes», que han rebut «nou milions de la Generalitat durant aquesta legislatura i un milió de l’Ajuntament de València».

Segons ha avançat, la petició de reprovació es votarà en els pròxims plens de les Corts, «una vegada s’haja tramitat formalment». Una reprovació que ha reclamat, ja que considera que l’assistència a la manifestació «és intolerable i compromet tots els que estan sota les institucions que representen als valencians».

«No veiem normal que Morera vaja a fer l’ona a Rufián i Vilalta, i Pérez Garijo, els cors als membres d’ERC», ha insistit la també número dos del PP valencià i portaveu de la formació a l’Ajuntament de València.

Per part seua, la síndica de Compromís, Papi Robles, ha rebatut que els valencians no estan interessats en aquests debats que «són fum, com la llei de senyals d’identitat que el PP trau sempre que hi ha un cas de corrupció».

«Ells (PP), davant la seua corrupció, agiten la bandera de no se sap molt bé què, ací no volem entrar», ha resolt lligant-ho amb la petició de Fiscalia Anticorrupció de 19 anys de presó per a l’expresident i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana, en el cas Erial.

A més, Robles ha remarcat que «el nou PP», «torna a fer reprovacions de persones que participen en manifestacions, quan tots tenim dret», i de «tapar les seues vergonyes amb banderes».

Comparteix

Icona de pantalla completa