Diari La Veu del País Valencià
El documental «Daniel Pennach: Ho visto Maradona!», de Ximo Solano, s’estrena en la Festa del Cinema di Roma

La pel·lícula documental Daniel Pennach: Ho visto Maradona! s’estrenarà en el marc de la Festa del Cinema di Roma el 16 d’octubre. La projecció comptarà amb la presència del director, Ximo Solano, el protagonista, l’escriptor francés Daniel Pennac i alguns dels personatges que hi intervenen.

El documental narra el viatge a Nàpols de Daniel Pennac i la seua troupe d’actors vinguts de tot el món, la Compagniemia, radicada a París, durant 20 dies. Una estada en què els comediants crearan un espectacle amb textos del mateix Pennac al voltant de l’«efecte Maradona», un fet que va sorprendre l’escriptor a la seua casa de París, on, envoltat de napolitans i argentins va copsar la tristor i el dolor que la mort de l’astre del futbol produïa en els seus amics. «Transformem el dolor en creació, anem a Nàpols i convertim la tristor en una festa», els va dir Pennac.

La cerca d’aquest efecte mitjançant les troballes amb Roberto Saviano, autor de Camorra; Maurizio de Giovanni, autor d’Els bastards de Pizzofalcone, i Luciano Ferrara, fotògraf de la imatge icònica de Maradona, serà un altre dels fils conductors.

L’equip de la pel·lícula està format per professionals valencians com ara Juanjo Company en la direcció de fotografia, Emilio Mencheta en la producció, Juan Cralos Fita en el muntatge, Isidro González com a colorista, Jorge Cardona en la barreja de so, entre altres, i els serveis de l’empresa audiovisual The Playroom Media Services, ubicada a València. La productora del film es Societat Sardina/ Toné-Franché de València en coproducció amb Feltrinelli Real Cinema i Samarcanda Films d’Itàlia.

Comparteix

Icona de pantalla completa