Diari La Veu del País Valencià
Manuel Vicent defensa la «cohesió» del País Valencià «en temps de prostració moral i pessimisme congènit»

L’escriptor i periodista Manuel Vicent, reconegut amb una de les Distincions de la Generalitat pel 9 d’Octubre, ha assegurat, en nom de tots els guardonats, que aquests premis són un «estímul per a continuar treballant per a complir amb el deure, alhora que serveixen com a element de cohesió» del País Valencià.

En aquest sentit, en referir-se a la resta de premiats, ha defensat que «en aquests temps de prostració moral i pessimisme congènit que es compagina amb una frivolitat irresistible, hi ha persones que s’alcen tots els dies disposats a posar el seu esforç al servei del seu talent per a fer la vida més agradable, suportable i digna de ser viscuda».

Així s’ha manifestat Vicent en el discurs durant l’acte institucional celebrat aquest diumenge al Palau de la Generalitat, en el qual ha assegurat que «no vol ser estimat a Austràlia, el Japó o en països estranys» que no planeja «xafar mai». «Espere ser estimat entre els meus, en la meua pròpia terra, on quan dius “Bon dia”, et contesten “Bon dia”», ha defensat, parafrasejant el també escriptor Josep Pla.

En la seua intervenció, Vicent ha fet broma que, encara que alguna vegada ha dit que «calia resistir-se a acceptar un premi que t’obliga a rebre’l vestit de negre o gris marengo», es desdiu «públicament de les seues paraules». «Davant un premi com aquest, que et donen a casa, perquè València és casa, envoltat d’amics i col·legues als quals admires, no hi ha alternativa: has d’agafar el premi amb molt de gust», ha afirmat.

«Sé molt bé que els herois moderns són persones anònimes que resisteixen contra vent i marea per a arribar a la vora del llit cada nit, però també aquells que se sacrifiquen per uns altres i aposten pel seu costat optimista i alegre enfront de la vida», ha manifestat.

L’escriptor ha asseverat que coneix «perfectament» el País Valencià, amb el qual «somia des de Madrid». «M’han nodrit i l’he recreat literàriament per a no perdre’s mai», ha assenyalat, i ha donat les gràcies a la Generalitat «una vegada més en nom dels premiats».

Comparteix

Icona de pantalla completa