Diari La Veu del País Valencià
El convent de la Magdalena de Massamagrell

El convent de la Magdalena o de Caputxins de la Magdalena, o església de la Mare de Déu del Roser, a Massamagrell (l’Horta Nord), va ser fundat pel patriarca Joan de Ribera.

El conjunt comprén l’antiga ermita de la Magdalena, l’església, el bloc del primitiu convent, la zona de les aules de l’antic seminari i la zona de més recent creació.

L’ermita data del segle XV, a partir de la qual es va erigir el posterior complex conventual.

La façana de l’església està presidida per la imatge de la Magdalena penitent i està rematada amb un frontó triangular coronat amb una creu. La decoració de l’interior és escassa i senzilla. A la paret frontal del presbiteri, hi ha una còpia del llenç L’última comunió de Santa Maria Magdalena, una de les obres més importants de Jeroni Jacint Espinosa, duta a terme el 1665 per als caputxins, i que actualment pertany al Museu de Belles Arts de València.

El claustre, de planta quadrada irregular amb una galeria al voltant coberta amb volta d’aresta, és de la segona meitat del segle XVIII. Al pati central, hi ha la cisterna. A la planta baixa del convent, se situa el refectori, de planta rectangular, que conserva rajoles hidràuliques del 1911.

El cementeri, que data del 1883, és reduït i alberga una senzilla capella a l’interior.

Comparteix

Icona de pantalla completa