Diari La Veu del País Valencià
ERPV fa una crida a «exercir plenament la nostra sobirania» coincidint amb el 9 d’Octubre

«No cal reivindicar res més, perquè és la sobirania la que ens permetrà dotar-nos d’una sanitat pública al servei de les persones, la que impedirà que els tribunals espanyols posen bastons a les rodes de la recuperació i normalització de la llengua a l’escola i al carrer, la que farà que puguem dissenyar un corredor mediterrani que passe pel Mediterrani i ens comunique amb Europa i el món, la que millorarà la salut de la indústria valenciana o la que dotarà de recursos la investigació científica».

Amb aquesta crida, Esquerra Republicana del País Valencià ha elaborat un manifest pel 9 d’Octubre en què ha exigit que el poble valencià reclame la sobirania i mire «cap a on volem anar». El partit s’ha mostrat crític amb «les polítiques tèbies» impulsades, segons el seu parer, pel Govern valència, amb les quals «no farem front als feixistes», i alhora s’ha mostrat ben crític amb les forces que integren el Botànic: «Si el govern més valencianista de la història del nostre país no ha pogut posar en marxa mesures efectives per a defendre i promoure el valencià, de què ens serveix? Si el govern més valencianista de la història del nostre país no ha pogut revertir la sagnant espoliació fiscal que condemna la nostra classe treballadora, de què ens serveix? Si el govern més valencianista de la història del nostre país no ha pogut aconseguir més i millors infraestructures, de què ens serveix?».

Amb aquest to, ERPV, que també forma part de la Comissió 9 d’Octubre i que diumenge es manifestarà a la plaça Sant Agustí de València, han destacat que durant quasi cinc-cents anys, entre l’arribada de Jaume I i la derrota de 1707, el País Valencià disposava «de les mateixes ferramentes que la resta d’Estats contemporanis», i han destacat que «mirar enrere és important, però ho és encara més mirar endavant per a planificar el camí cap al qual volem anar».

Per trobar-lo, ERPV insisteix també que «no podem acceptar ni un dia més que tot siga culpa dels vint anys de governs d’un partit antivalencià, corrupte i cleptòman com el Partit Popular. Ja fa set anys que eixa fosca nit va acabar. I quin és el pla d’aquest govern? Cap a on ens vol portar com a país, com a societat, si és que ens vol portar cap a algun lloc?».

El 9 d’Octubre, per tant, serà, per part d’ERPV, un dia per a refermar la identitat dels valencians i també un dia de reivindicació.

Documents

Comparteix

Icona de pantalla completa