Hem comprovat una altra vegada com les gasta l’oratge.

Quan una DANA entra en joc en el panorama meteorològic, mai se sap ben bé el que passarà i això ho hem tornat a patir en les nostres comarques des d’ahir a la nit.

Hui només s’alliberen dels avisos meteorològics al sud del País Valencià. On cal anar més amb compte és al litoral i prelitoral del Maestrat, la Plana, el Camp de Morvedre, l’Horta, la Ribera i la Safor, perquè serà on pot ploure més fort i de forma més persistent.

El fred en altura, la DANA, va a poc a poc diluint-se, però encara detectem la isoterma de -15º al nord del País Valencià i en superfície tenim línies d’inestabilitat avançant des de la mar cap a la meitat nord.

Al sud pot ser que comence a escampar a mitjan matí, però al centre i al nord del País ens espera un dia gris, fresc i plujós o molt plujós. Un dia a tindre molt en compte com va evolucionant tot, ja que ja plourà sobre mullat.

El cap de setmana recuperarem a poc a poc l’estabilitat. Demà encara podrem tindre ruixats al matí a la costa del Maestrat a la Safor, però acabarem el matí amb sol i temperatures més altes. I de vesprada caldrà estar atents als núvols de tempesta que es formaran a les muntanyes de l’interior.

Diumenge, 9 d’octubre, les temperatures encara pujaran un poc més. Un dia assolellat, i fins i tot calorós, fins que de vesprada apareguen de nou els núvols de tempesta al nord i a l’interior.

Dilluns també podrem gaudir del sol fins a migdia, però de vesprada les tronades avançaran des de l’interior cap a la costa i sembla que acabaran afectant bona part del centre i del nord de País.

Passeu bon divendres… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Comparteix

Icona de pantalla completa