Començar el dia amb avís groc a tot el País Valencià ens dona una idea de l’oratge que ens espera durant tota la jornada de hui.

Pluges que localment poden ser d’intensitat moderada o forta fruit de la DANA que està situada al nord d’Àfrica i que hui es veurà reactivada pels vents de llevant que li aportaran la humitat necessària per a deixar precipitacions generals (i esperem que generoses, però no desgavellades).

La inestabilitat anirà estenent-se per bona part del País avançant de sud a nord. Durant el matí les pluges més importants cal esperar-les a la meitat sud del territori i de vesprada a la meitat nord.

El descens de les temperatures que es va iniciar ahir tindrà continuïtat demà, quedant l’ambient prou més fresc

Per a demà divendres Aemet manté l’avís groc per pluges localment fortes i tronades des de la Safor, la Vall d’Albaida, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents cap al nord.

De nou un dia gris i plujós amb temperatures marcant valors de tardor i amb núvols amenaçant que deixarà registres importants a la mateixa àrea esmentada adés. Els acumulats podran superar els 20 litres a l’interior en només una hora i superar els quaranta a la costa.

El cap de setmana començarà amb restes de núvols i pluges residuals als litorals del Maestrat, la Plana, el Camp de Morvedre, l’Horta, la Ribera i la Safor. S’obriran clars a migdia, però l’atmosfera encara mostrarà símptomes d’inestabilitat i de vesprada cal esperar ruixats de distribució molt irregular al nord i per l’interior.

Diumenge farà més sol i pujaran les temperatures encara que de vesprada les previsions tornen a donar ruixats i tronades a les muntanyes del nord, i l’inici de la setmana també vindrà determinat per un oratge variable, incert, insegur i segurament tempestuós.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor

Comparteix

Icona de pantalla completa