Des de fa un parell de dies estem atents i pendents de l’evolució d’una DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) que ha arribat des de l’estret de Gibraltar i que acabarà situant-se al sud-est de la península Ibèrica, ja que provocarà inestabilitat a l’atmosfera. A més, esperem que es reforcen els vents de llevant i que les pluges es facen més generals i intenses.

Hui la tenim localitzada al nord d’Àfrica, on demà dijous es mantindrà més o menys estacionaria. Alguna vegada hem comentat que les zones més afectades per la pluja solen ser les ubicades al nord i a l’est de la massa d’aire freda.

La inestabilitat anirà en augment i les pluges es faran més generals en el moment que es reforce el vent de llevant, que sembla que incidirà sobre la meitat sud del País Valencià entre dijous i divendres.

Començarem el dia amb més núvols a la costa i al sud, on cap a mitjan matí o migdia es registraran les primeres pluges que de vesprada i durant la nit seran més generals i intenses. De fet, Aemet ha llançat un avís groc per pluges intenses que deixen acumulats de més de 20 litres en poc més d’una hora.

Demà dijous l’avís d’Aemet se centrarà a la Ribera, la Safor, la Costera, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida, el Comtat, l’Alcoià, la Marina, el Vinalopó i el Baix Segura.

El cel estarà cobert des de bon matí i les pluges seran les protagonistes de bona part de la jornada amb un ambient prou més fresc.

Divendres es mantindran les condicions d’inestabilitat durant bona part de la jornada. No escamparà fins a la vesprada o a poqueta nit i ho farà de sud a nord. A la meitat nord del País Valencià està previst que la pluja puga allargar-se durant bona part de la nit.

El cap de setmana encara quedaran núvols a la costa, dissabte amb plugims dèbils, però de seguida anirà imposant-se el sol i les temperatures començaran a recuperar-se després de les pluges, amb l’ambient fresc de dijous i divendres.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor

Comparteix

Icona de pantalla completa