Diari La Veu del País Valencià
La caserna de la Guàrdia Civil d’Elda es convertirà en el nou Jutjat Exclusiu de Violència contra la Dona

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts que el Consell realitzarà inversions per valor de 30 milions d’euros en infraestructures sanitàries a la comarca del Vinalopó mitjà entre el que queda del 2022 i el 2023.

En concret, ha avançat que abans que acabe l’any actual es licitarà l’ampliació de l’edifici 2 de l’Hospital General Universitari d’Elda per huit milions, conjuntament amb l’ampliació del servei d’Hemodiàlisi i Salut Mental de l’Hospital del Dia, en aquest cas per un milió d’euros. També ha avançat que a principis del 2023 es licitarà la construcció d’una nova instal·lació de consultes externes amb aparcament de l’hospital per 21 milions d’euros.

Així s’ha explicat Puig durant la seua intervenció a la capital comarcal, Elda, al fòrum «Converses de Futur», organitzat pel diari Información, on ha revelat que la caserna de la Guàrdia Civil de la ciutat es convertirà en el nou Jutjat Exclusiu de Violència contra la Dona.

Puig ha destacat que la posada en marxa d’aquest jutjat és una inversió necessària perquè siga un projecte «emblemàtic». «Ja hem començat a abordar-ho amb l’Ajuntament, i avançarem més els propers mesos, perquè la lluita contra la violència masclista és la gran causa social del nostre temps».

El president valencià també ha elogiat la comarca del Vinalopó Mitjà, que compta «amb tres ensenyaments útils», entre els quals destaca que la indústria «és l’única via de la prosperitat: no hi ha país avançat, amb cohesió important, en què la indústria no tinga pes a l’economia». Puig també ha dit que «la diversitat social» d’aquesta comarca és sinònim «de riquesa», i ha destacat tres pilars amb els quals compta Elda: reindustrialització, transformació per a guanyar productivitat i infraestructures per a guanyar cohesió.

Comparteix

Icona de pantalla completa