Un 25 d’Abril indispensable

Editorial

Aquest dissabte 22 d’abril se celebrarà a València –i en moltes altres localitats– la Diada del 25 d’Abril. La història ha volgut que aquesta data coincidisca, almenys cada quatre anys, amb un moment en què els valencians i les valencianes estem cridats a les urnes. Aquest 25 d’Abril, per tant, té una transcendència més elevada que altres diades anteriors.

I la té, sobretot, perquè l’amenaça de la dreta i l’extrema dreta, que segons la majoria de les enquestes governaran després de les eleccions del 28 de maig, està més present que mai i podria tornar a les institucions valencianes.

Els partits d’esquerres que ostenten el govern del Botànic han insistit molt en els greuges que comportaria aquest desenllaç. No els falta raó, tot i que és trist haver de basar la campanya preelectoral utilitzant aquest missatge i no en les virtuts pròpies. En tot cas, és evident que un govern de PP i Vox crearia una situació nefasta per al país, un retrocés que fa no massa temps mai no hauríem imaginat, i un context de tensió marcat per les lleis regressives en matèria social, econòmica, cultural, política, educativa i lingüística.

A ningú no se li escapa que PP i Vox volen arribar al poder no només per a tornar de fer de les institucions la seua xarxa clientelar particular, sinó també per a acabar amb l’ensenyament i la cultura en valencià, per a controlar de manera autoritària els mitjans de comunicació i per a fer tot el mal possible a tot el teixit cívic que ha garantit la supervivència del país. A més, també, de desitjar posar punt i final a totes les polítiques socials possibles, sense importar el dany que poden causar contra les persones més desafavorides.

És per això que aquest 25 d’Abril no només ha de ser la Diada per a reivindicar el País Valencià lliure, digne i sobirà, els seus drets històrics i per a exhibir la voluntat d’avançar, sinó també per a mobilitzar l’electorat transversal que pot evitar que la dreta corrupta de sempre i la ultradreta més fosca i franquista arriben al poder.

Aquest 25 d’Abril és indispensable, i cal que siga una injecció de moral i d’agitació popular i electoral. Malgrat les decepcions del govern actual, malgrat les renúncies i malgrat moltes altres coses, el País Valencià es juga molt en aquest pròxim mes, i la Diada ha de ser el tret d’eixida d’una mobilització que barre el pas a la política reaccionària i que ens vol anul·lar com a poble.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.