Amb el País Valencià com a únic compromís

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa't ací

Quan ens preparem a escriure aquestes línies som conscients de quina és la imatge que els lectors i lectores tenen de la nostra publicació. Entenem que hom recorre a aquella publicació que el 2013 apareixia del no-res i pretenia remoure consciències d’un poble sotmés des de feia massa anys als interessos d’una successió de governs nefastos. Era La Veu del País Valencià un projecte immediatament reconeixible, transparent i acostumat a dir les coses sense embuts. Un projecte entossudit a assolir l’anhel de regeneració democràtica per intentar transformar, definitivament, una comunitat autònoma assetjada, en un estat valencià, democràtic, social i republicà. 

Mai negarem que aquella embranzida és el motor que encara mou l’equip a continuar oferint una publicació que roman fidel als principis fundacionals que emanaven de la defensa de quatre valors essencials: els drets humans, la pau i la no-violència com a forma d’interrelació personal i de relacions internacionals, i el respecte a la natura i el medi ambient, tots tres defensats tant des del vessant del nostre propi país com des d’una perspectiva universal. I per descomptat, i potser el valor més particularista: la defensa acèrrima de la cultura, la llengua, el patrimoni historicoartístic, les tradicions i la història del País Valencià, dins un marc cooperatiu i complementari amb la resta dels territoris del nostre domini lingüístic, tant en les relacions institucionals com en les culturals i socials. 

Durant el recorregut del nostre particular viatge hem pogut viure a primera línia tancaments de mitjans públics, la caiguda d’un govern podrit de corrupció o la irrupció d’una nova manera de fer política que volia fer renàixer de les cendres les esperances d’un poble que mai ha deixat de sentir que ho és. I hem aprés molt del camí. 

Després de la caiguda de Diari La Veu per la manca d’ajuda institucional, hem estudiat els errors, hem escoltat els nostres lectors i lectores i hem generat els esforços necessaris per reconstruir el projecte amb la idea d’obrir una finestra al món on mostrar els nostres trets d’identitat sense cap vergonya, així com també omplir el terrible buit de mitjans de comunicació que s’expressen exclusivament en la nostra llengua.

Així es construeix Nosaltres La Veu, un projecte fet des de la defensa ferma del valencianisme d’esquerres i amb un únic compromís: el País Valencià. Un diari que ajude a construir el recorregut definitiu per demostrar que al poble valencià li cal una publicació que parle del nostre país, des del nostre propi país. I l’objectiu del camí ens ha de dur indefectiblement a la recuperació de Diari La Veu del País Valencià. I ho volem fer des de l’aprenentatge que hem rebut durant tot aquest trajecte i que ens ha ensenyat que la millor manera és obrint la publicació a la participació ciutadana, defensant els valors exposats sense por i, sobretot, intentant fer que tothom s’identifique amb aquest Nosaltres que tant ha significat per al poble valencià.

 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.